Den žen na golfu – červená ovládne česká hřiště

Před rokem se Women’s Golf Day (WGD) v tradičním termínu odehrálo pouze virtuálně, letos se oblíbená akce pro ženy všeho věku znovu vrací. Stejně jako v přechozích letech se bude ženám věnovat český golf po celý měsíc, nejen v první červnové úterý, spadající letos na 1. června.

Den žen na golfu se stal už v minulých letech velmi úspěšným eventem, který každoročně využívá k pozvánce do svých areálů několik desítek českých a moravských resortů. A protože jde o tradiční akci, na vstřícnost pořadatelů si už navykly i jejich pravidelné účastnice.

Tuzemská hřiště však nezvou ženy na speciální akce pouze v jednorázovém celosvětovém termínu, ale po celý červen. Formát může být různorodý, pořadatelé si většinou už našli svůj ideální program, aby se účastnice dobře bavily.

Smyslem WGD je představit ženám golf z různých stran. Obvykle se akce odehrávají v odpoledních a podvečerních hodinách (16:00-20:00). Součástí bývají dvě hodiny výuky golfu, krátká soutěž přímo na hřišti a následné společenské setkání. Vítány jsou také všechny ženy, které jsou už v klubech členkami. Zdatnější golfistky mohou být nápomocny těm, které s golfem teprve začínají. Konkrétní informace hledejte na stránkách a sociálních sítích nejbližších hřišť ve vašem okolí, nebo na našich stránkách.

Letošní WGD navazuje na úspěšnou kampaň České golfové federace Jak sportovat s celou rodinou. I proto se dá očekávat, že řada akcí nebude zaměřena pouze na ženy, ale také na jejich ratolesti.

A co víc: červen bude orámován dvěma významnými špičkovými mezinárodními akcemi s účastí skvělých hráček z celého světa a ideální možností vidět je v akci. Od 3. do 5. června se vrací do Golf Resortu Konopiště turnaj LET Access Series s názvem Amundi Czech Ladies Challenge, na kterém po boku profesionálek získávají tradičně zkušenosti nejlepší mladé české amatérky. V dnech 25. – 27. června se představí v Beroun Golf Clubu absolutní evropská elita z Ladies European Tour na Tipsport Czech Ladies Open, kde se bude fandit nejméně deseti Češkám.

Celosvětová akce Women’s Golf Day, kterou charakterizuje červená barva, do níž se již tradičně oblékají její účastnice, se uskuteční 1. června na více než 900 místech v sedmi desítkách zemí světa.


Zajímavosti

Jak začít s golfem? Na co se ptáte, před první návštěvou.

Předpokládejme, že jste v golfovém prostředí naprostý nováček. A v duchu možná trochu tápete, co vlastně je nutné splnit, než se poprvé pokusím odpálit golfový míček? Na co se máte zeptat, až zavoláte na recepci...

všechny zajímavosti

Víte, že

golfový míček - dimply

Důlkům na golfovém míčku se říká dimply (z anglického dimple – důlek, jamka). Na každém míčku jich bývá obvykle něco mezi 300 až 500 a pomáhají zlepšovat aerodynamiku při letu. Bylo prokázáno, že proti hladké kouli má takto tvarovaný míček až dvojnásobný dolet! Původně byly dimply čtvercové, až na začátku 30. let byly nahrazeny kulatými, jak je známe dnes.

číst další

Hřiště

Navštivte jedno z 117 hřišť

Navštivte jedno
z 117 hřišť

Zde nalezneš golfová hřitě zapojená do Bav se golfem...

všechna hřiště
© Bav se golfem 2024

 

Zadej lokalitu

 

Po zadání tvé lokality ti zobrazíme nabídku nejbližších golfových hrišť. Najdi si svůj balíček a začni hrát golf!

Loading...

Pokračujte zde