Vyrazte na Albatross, golfové hvězdy budou na dosah

Sotva skončily Olympijské hry v Tokiu čeká golfový svátek i tuzemské fanoušky během turnaje D+D REAL Czech Masters. Na Albatrossu se v příštím týdnu (19.-22. srpna) představí řada slavných hráčů, což bude ideální možnost sledovat na vlastní oči skvělý golf. A také třeba vyzkoušet svoje golfové dovednosti.

Golfové léto je letos našlapané, ale možnost vidět zblízka TOP světové hráče je pro každého golfistu skutečně unikátní, zvláště když před rokem byl turnaj kvůli koronaviru zrušen. Platí to i pro rekreační hráče, protože sledovat špičkový golf v televizi nebo napřímo, to je ohromný rozdíl. Potvrzená jména na startovní listině navíc dávají jistotu dokonalého zážitku, na startu bude včetně českého olympionika Ondřeje Liesera navíc hrát nejméně třináct tuzemských hráčů.

Kdo na hřiště nedaleko Rudné u Prahy přijede bojovat o skleněnou trofej a podíl z prize money, které činí celkem jeden milión eur? Největšími hvězdami budou vítěz The Open (2016) Henrik Stenson, který na minulé olympiádě získal stříbro. Přijede Pádraig Harrington, dvojnásobný vítěz The Open (2006 a 2008), šampión PGA Championship (2008) a také kapitán evropského výběru pro letošní Ryder cup. Major titul má i Danny Willett, který oblékl zelené sako z Masters (2016).

Navíc Lieser nemusí být jediným hráčem z nedávného olympijského turnaje, protože někteří golfisté působící na European Tour také v Japonsku hráli. Kolik jich do Česka dorazí ale bude jisté až poté, co pořadatelé v nejbližších dnech zveřejní startovní listinu.

V dějišti turnaje ale mohou vyzkoušet své golfové dovednosti rovněž všichni návštěvníci. Před vstupem do areálu připravuje Česká golfová federace v rámci projektu Bav se golfem několik stanovišť, kde bude možné vyzkoušet puttování, chipování na přesnost či rány z bunkeru, ale také padesátimetrové rány na přesnost na drivingu. Tamtéž dostanete možnost se svěřit do rukou trenérů. Do otestování golfové šikovnosti se mohou zapojit také příchozí tříčlenné dětské týmy, které si takto společně na dálku zasoutěží o nejlepší výsledek.

Karta, na které se zájemcům budou zaznamenávat dovednostní disciplíny, bude navíc sloužit současně jako vstupenka na samotné Czech Masters. Způsobů, jak se dostat na mimořádnou golfovou akci, však bude více. Vstupenky jsou již  v prodeji, pořadatelé stejně jako v minulých letech umožní také vstup zdarma všem, kteří předloží členskou kartu České golfové federace, nebo na základě spolupráce s partnery. Čeká nás skutečný golfový svátek.


Zajímavosti

Jak začít s golfem? Na co se ptáte, před první návštěvou.

Předpokládejme, že jste v golfovém prostředí naprostý nováček. A v duchu možná trochu tápete, co vlastně je nutné splnit, než se poprvé pokusím odpálit golfový míček? Na co se máte zeptat, až zavoláte na recepci...

všechny zajímavosti

Víte, že

Putt

Putt je nejčastější úder v golfu, v ideálním případě představuje 50 % úderů na hřišti. Tento úder se používá na greenu (jamkovišti) a velmi často na něm závisí celkové skóre hry. Proto trénink puttování rozhodně nezanedbávej.

číst další

Hřiště

Navštivte jedno z 117 hřišť

Navštivte jedno
z 117 hřišť

Zde nalezneš golfová hřitě zapojená do Bav se golfem...

všechna hřiště
© Bav se golfem 2024

 

Zadej lokalitu

 

Po zadání tvé lokality ti zobrazíme nabídku nejbližších golfových hrišť. Najdi si svůj balíček a začni hrát golf!

Loading...

Pokračujte zde