Hledáte nové informace o golfu?
Odpovědi nabízí média ČGF

Chcete se dozvědět něco o tom, jak se u nás rozvíjel golf? Chcete proniknout do tajů pravidel? Hledáte aktuální zprávy o předních českých golfistkách a golfistech? To všechno a mnoho dalšího najdete na webových stránkách i sociálních sítích České golfové federace a jejích projektů.

Letos slaví český golf 90 let od založení Golfového svazu ČSR, který byl předchůdcem dnešní ČGF. Pokud byste chtěli mít o svém sportu dokonalý rozhled, právě na www.cgf.cz naleznete komplexní informace. Poučíte se, jak se vyvíjela historie golfu na českém území, je zde seznam prezidentů svazů a federací, kteří tuzemský golf provedli od svých počátků až do dnešní doby.

Nalézt zde můžete všechny potřebné informace o tom, jak je organizován výkonnostní golf, složení reprezentačních skupin i realizačního týmu, naleznete zde tréninkové materiály či videa. Ale federační web přináší také mnoho rad z hlediska pravidel – v sekci Dokumenty je možno stáhnout například různé verze Pravidel golfu.

Ovšem webové stránky nejsou jediným zdrojem zpráv, které nabízí Česká golfová federace. Na Bav se golfem naleznou nováčkové základní informace o novém sportu, ale také třeba možnosti, kde a za jakých podmínek začít s tréninkem a hrou. Projekt Se školou na golf se věnuje malým golfistům, kteří se do golfu pustili v rámci školní výuky.  Nově byly spuštěny stránky iniciativy Stay safe play golf.

Vše potřebné o velmi záslužné činnosti najdete na webu Nadace Hanuše Goldscheiderapro český golf. Základní myšlenkou Nadace je podpora mládežnického golfu a sociálně slabších. Nadace například poskytuje výstroj školám v rámci projektu Se školou na golf.

Cenným zdrojem informací je také aplikace ČGF, v které se můžete hlásit do turnajů, sledovat české žebříčky i kalendáře, nebo nahlédnout do pravidel. Nedávnou novinkou je přidání elektronické členské karty ČGF, na které naleznete svůj aktuální handicap. Rady jak stáhnout aplikaci pro iOS i Android naleznete na stránce www.cgf.cz/app.

Přehledně uspořádaná pravidla v mobilní verzi v češtině jsou rovněž v aplikaci R&A, která lze stáhnout jak pro zařízení v systému Android tak i pro iOS. Obdobné znění je k dispozici také na webu R&A.

Možná ale raději vyhledáváte golfové dění na sociálních sítích a také zde nabízíme bohatý výběr, jak být neustále v obraze. Sledujte nás - média ČGF jsou zdrojem informací, poučení i zábavy!

ČGF Český golf @czechgolf
Bav se golfem Bav se golfem Youtube ČGF
Se školou na golf Se školou na golf Flickr ČGF
Nadace Hanuše Goldscheidera pro český golf


Zajímavosti

Jak začít s golfem? Na co se ptáte, před první návštěvou.

Předpokládejme, že jste v golfovém prostředí naprostý nováček. A v duchu možná trochu tápete, co vlastně je nutné splnit, než se poprvé pokusím odpálit golfový míček? Na co se máte zeptat, až zavoláte na recepci...

všechny zajímavosti

Víte, že

Týčko

Na začátku byla hromádka hlíny, na kterou si hráč před odpalem položil míček. Znamenalo to však, že golfista měl stále špinavé ruce. Proto George F. Grant - jihoafrický dentista - vynalezl dřevěný kolíček, který se zatlačil do země a na něj se postavil míček. Týčko se v nezměněné podobě používá dodnes. Týčko zapichuj do trávníku tak, že si napřed vložíš do dlaně míč a teprve pak zatlačíš na týčko přes plochu míče. Má to hned dvě výhody: půjde ti to snadněji a míček bude rovnou ležet na týčku.

číst další

Hřiště

Navštivte jedno z 117 hřišť

Navštivte jedno
z 117 hřišť

Zde nalezneš golfová hřitě zapojená do Bav se golfem...

všechna hřiště
© Bav se golfem 2024

 

Zadej lokalitu

 

Po zadání tvé lokality ti zobrazíme nabídku nejbližších golfových hrišť. Najdi si svůj balíček a začni hrát golf!

Loading...

Pokračujte zde