Vracíme děti do školních lavic i k pravidelnému sportování

Září patří návratu dětí do škol a také k různým volnočasovým aktivitám. A pochopitelně také k pravidelnému sportování v kroužcích, které zvláště po dvou tak zvláštních školních letech budou zažívat renesanci. Platí to i o projektu Se školou na golf, který už je připraven na zájem nových malých sportovců.

Dva poslední školní roky a koronavirová opatření obrala naprostou většinu dětí o jejich zájmy a pohyb. Distanční výuka připoutala mládež doma více než v minulosti, a tak start nového školního roku bude nejen o tom jak dostat školáky k pravidelné společné výuce, ale také ke sportu, ke kterému se nemohly tak často dostat, jak mívají ve zvyku.

Děti berou jakýkoliv pohyb jako přirozenou součást svého života a golf je typickou aktivitou, kterou berou zcela přirozeně. Nedávné Olympijské festivaly v Praze a Brně jen potvrdily, že je pro ně samozřejmostí zkoumat nové disciplíny a objevovat nové možnosti, kde se utkat se svými kamarády a současně napodobit své sportovní vzory.

Co může být větším hmatatelným důkazem než počet dětí, které vyzkoušely na stanovištích České golfové federace první údery holí, první paty a mnozí vůbec poprvé v životě držely golfový míček v ruce? Právě děti totiž tvořily naprostou většinu z více než rekordního počtu 11.000 návštěvníků golfových stanovišť.

Až vyrazí děti do školy, čekají je tradiční dvě hodiny tělesné výchovy týdně. Jenže to je pro ně málo, nedokáže jim to nahradit pohyb, který jim ve složité době chyběl. Jednou z možností, jak vše dohnat, dostanou v kroužcích spolupracujících v rámci projektu Se školou na golf. Golf si vydobyl v tomto směru již pevnou roli školního sportu, takže je na co navazovat. S českými kluby před epidemií spolupracovalo 300 základních a mateřských škol po celé republice a na devíti školách už několik let dokonce mají golf na vysvědčení jako volitelný předmět.

Důležitá je v tomto spolupráce škol s nejbližšími kluby a ty na konci prázdnin hlásí, že jsou na nové nadšence nachystány. Připravena podpořit kluby a děti samotné je také Nadace Hanuše Goldscheidera pro český golf, která se již řadu let stará o zajištění výstroje pro nejmenší golfisty. Jak tvrdí startující kampaň České golfové federace „Učíme se, hýbeme se“, věnovaná návratu dětí do škol, GOLF BUDE HITEM!


Zajímavosti

Jak začít s golfem? Na co se ptáte, před první návštěvou.

Předpokládejme, že jste v golfovém prostředí naprostý nováček. A v duchu možná trochu tápete, co vlastně je nutné splnit, než se poprvé pokusím odpálit golfový míček? Na co se máte zeptat, až zavoláte na recepci...

všechny zajímavosti

Víte, že

Drop, co to je?

Prosté hození míče do trávy, nebo písku. Má své pravidla. Míček spustíte z výšky kolene na zem. Pokud se odrazí od nohy, nebo zakutálí mimo oblast dropu, tak pokus opakujete.

číst další

Hřiště

Navštivte jedno z 117 hřišť

Navštivte jedno
z 117 hřišť

Zde nalezneš golfová hřitě zapojená do Bav se golfem...

všechna hřiště
© Bav se golfem 2024

 

Zadej lokalitu

 

Po zadání tvé lokality ti zobrazíme nabídku nejbližších golfových hrišť. Najdi si svůj balíček a začni hrát golf!

Loading...

Pokračujte zde