Golfový podzim jako stvořený pro začátečníky i pokročilé

Prázdninami golfová sezóna nekončí a podle mnohých je dokonce nejhezčím obdobím pro náš sport vůbec. Start nového školního roku je možností pro nováčky nejen z řad dětí, pro pokročilé může být naopak ideálním období pro sklizení golfové úrody na klubových šampionátech a jiných soutěžích.

Golf je v českých podmínkách sportem již takřka celoročním. V místech, kde mají málo sněhu a vlídnější teploty, jsou dokonce golfová hřiště otevřená celoročně, a uzavírají se pouze, když už jsou skutečně nehratelná. Zima po prvním koronavirové vlně tento fakt ještě umocnila, neboť s výjimkou nejchladnějších měsíců se snažila část resortů umožnit hráčům golfové vyžití už během zimních měsíců.

Zima je naštěstí pro golfisty ještě poměrně daleko a podzim bývá pro golf velmi vhodným obdobím. Teploty už nejsou tak vysoké jako uprostřed prázdninových měsíců, bohatší začíná být klubový život a na řadě hřišť znovu pořádají i akce zaměřené na nováčky, kteří chtějí zdarma vyzkoušet nový sport. Často k tomu využívají i Evropský týden sportu, ke kterému se Česká golfová federace tradičně připojuje. Letos se uskuteční ve dnech 23.-30. září.

Ale podzim z pohledu již zavedených rekreačních hráčů je vrcholem sezóny i proto, že ve většině klubů pořádají své šampionáty na rány a někde vrcholí i dlouhodobá mistrovství na jamky. V oficiálním Kalendáři ČGF je pro klubové přebory letos vyčleněn termín 11.-12. září, během tohoto víkendu se šampionáty uskuteční na více než padesátce hřišť.

Vedle ocenění se všem šampiónům a šampiónkám na rány nabízí navíc možnost reprezentovat klub na Tipsport Poháru mistrů, který se od roku 2005 pořádá v Golf Resortu Konopiště. Dvoudenní prestižní klání, do kterého může každý klub delegovat výhradně své mistry a mistryně, se letos bude hrát již posedmnácté od 9. do 10. října. A nezapomíná se ani na klubové jamkové mistry – pro ně pořádají každým rokem v červnu ve Staré Boleslavi obdobný šampionát.

Zářijové klubové vrcholy sezóny přitom jen odstartují řadu dalších oblíbených soutěží, které vrcholí v závěru roku turnaji spojenými se svatomartinskými slavnostmi a na závěr chystají na mnohých místech i oblíbené cross country, při kterém hráči poznávají své hřišti z jiného pohledu. Golfová sezóna podzimem nekončí, radovánky na hřištích pokračují. Sledujte sociální sítě svých klubů. Máme se na co těšit!


Foto: Ota Mrákota/Czech Golf Production


Zajímavosti

Jak začít s golfem? Na co se ptáte, před první návštěvou.

Předpokládejme, že jste v golfovém prostředí naprostý nováček. A v duchu možná trochu tápete, co vlastně je nutné splnit, než se poprvé pokusím odpálit golfový míček? Na co se máte zeptat, až zavoláte na recepci...

všechny zajímavosti

Víte, že

Golfový míček

První golfové míčky byly kožené, plněné peřím. Dnes se golfový míček nesmí znatelně lišit od koule, jeho průměr nesmí být menší než 42,67 mm a nesmí vážit více než 45,93 g. Zajímavostí je, že golfový míček inspiroval za 2. světové války britské konstruktéry k vývoji speciálních skákajících pum pro ničení německých přehrad.

číst další

Hřiště

Navštivte jedno z 117 hřišť

Navštivte jedno
z 117 hřišť

Zde nalezneš golfová hřitě zapojená do Bav se golfem...

všechna hřiště
© Bav se golfem 2024

 

Zadej lokalitu

 

Po zadání tvé lokality ti zobrazíme nabídku nejbližších golfových hrišť. Najdi si svůj balíček a začni hrát golf!

Loading...

Pokračujte zde