Karlštejn

Navštivte naše hřiště

Karlštejn

49°54′ 57.76″ N, 14°10′ 31.79″ E

Běleč 272, 267 27 Liteň

311 604 999

recepce@karlstejn-golf.cz

www.karlstejn-golf.cz/cs/

Prvních osmnáct jamek golfového hřiště bylo slavnostně otevřeno v roce 1993. Návrh pochází z dílny kanadských golfových architektů Lese Furbera a Jima Eremka. Jména těchto architektů jsou podepsána již pod 70-ti golfovými hřišti po celém světě. Mezi nejznámější patří „Valderama“ ve Španělsku nebo „Varadero“ na Kubě. Díky citlivému přístupu k začlenění golfového hřiště do malebné krajiny, kde tvoří romantickou kulisu majestátný hrad českých králů Karlštejn, vzniklo jedinečné dílo. Členitost terénu, přírodní rokle, dvě jezera a řada pískových překážek vytvářejí velmi atraktivní prostředí, které uspokojí i nejnáročnějšího hráče. V roce 1997 se Karlštejn stal dějištěm turnaje European Tour PGA, kterého se zúčastnilo mnoho významných golfových osobností z celého světa. Vítězem se stal Bernhard Langer s výsledkem 265 (-20) po čtyřech kolech. Rekord hřiště Karlštejn vytvořil 8.8.1997 v druhém kole Chemapol Trophy Švéd Patrik Sjöland, který zahrál 61 úderů.
\\nStávajících osmnáct jamek rozšířila na jižním svahu kopce Voškov další devítka (South Course) dokončená v roce 2008. Projektu se opět ujala stejná dvojice architektů a jejich design skvěle navazuje na charakter první osmnáctky. Hřiště je navrženo tak, aby co nejvíce využívalo přirozené pruhy vzrostlé zeleně. Jednotlivé fairwaye (hrací dráhy) jsou umístěné převážně po vrstevnicích, jedinou výjimkou je jamka č.2. Na rozdíl od prvních dvou devítek je třetí devítka technicky náročnější a bude z počátku „oříškem“ pro nejednoho hráče. Zalesněná kopcovitá krajina s vápencovými skalami, bohatou faunou i flórou je oázou klidu a pohody, a přitom jen 45 minut jízdy z centra české metropole. „Snadné bogey, ale obtížné birdie“, bylo hlavním mottem architektů při stavbě celého hřiště. Díky této filozofii mohou dnes hrát společně i hráči s velmi rozdílnými handicapy.
Navštívit hřiště



Zajímavosti

Jak začít s golfem? Na co se ptáte, před první návštěvou.

Předpokládejme, že jste v golfovém prostředí naprostý nováček. A v duchu možná trochu tápete, co vlastně je nutné splnit, než se poprvé pokusím odpálit golfový míček? Na co se máte zeptat, až zavoláte na recepci...

všechny zajímavosti

Víte, že

Grip

Grip je jedna z klíčových částí hole. Je to jediné spojení s hráčem; místo, kde hráč drží golfovou hůl. Vyrábí se zpravidla z gumy v různých vzorech a průměrech podle preferencí každého golfisty.

číst další

Hřiště

Navštivte jedno z 117 hřišť

Navštivte jedno
z 117 hřišť

Zde nalezneš golfová hřitě zapojená do Bav se golfem...

všechna hřiště
© Bav se golfem 2024

 

Zadej lokalitu

 

Po zadání tvé lokality ti zobrazíme nabídku nejbližších golfových hrišť. Najdi si svůj balíček a začni hrát golf!

Loading...

Pokračujte zde