Molitorov

Navštivte naše hřiště

Molitorov

49°59′ 46.96″ N, 14°57′ 34.22″ E

Molitorov 37, P.O.Box 14, 281 61 Kouřim

773 600 001

office@golfmolitorov.cz

www.golfmolitorov.cz

Golfové hřiště se nachází 25 km jihovýchodně od Prahy v obci Molitorov. Osmnáct jamek má všechny atributy, které by golfové hřiště mělo mít. Na hřišti Golfového klubu Molitorov naleznete řadu dlouhých, ale i krátkých jamek. 
Krátké jamky vynikají svou technickou náročností a dlouhé jamky svou obrovskou vzdáleností od odpaliště ke greenu. Na hřišti nalezneme celou řadu záludných bunkerů, keříků, stromků nebo vysokých travin, které známe spíše ze skotských hřišť. Dalším faktorem, který dělá golfová hřiště hřišti, je voda. Tu na molitorovském hřišti také naleznete a to na jamkách číslo 6 a 18. 
Prvních devět jamek se nachází na rovné pláni a tyto jamky jsou charakteristické svou délkou a svými záludnými překážkami v dopadové zóně prvních ran. Druhá devítka se převážně nachází v místním třešňovém sadu a hra je zde mnohem těžší než na první devítce. Drivy zde musí být velice přesné a dlouhé, aby hráč měl šanci zahrát par. 
Výhodou tohoto hřiště je, že když drive bude nepřesný, ve většině případů se vám podaří míček najít. Krajina je typickou polabskou nížinou s řadami stromů či remízků. Pokud jste milovníci golfu a přírody, určitě vás velice zaujme jamka číslo 17. Je to nejvyšší místo molitorovského hřiště a je zde překrásný výhled na historické město Kouřim a na okolní krajinu. 
Pro zajímavost, nejkratší jamka našeho hřiště, jamka číslo 15, měří z dámských odpališť 99 metrů. Naopak nejdelší je jamka číslo 4, pětipar, dlouhý 530 metrů z mistrovských odpališť.
Navštívit hřiště



Zajímavosti

Jak začít s golfem? Na co se ptáte, před první návštěvou.

Předpokládejme, že jste v golfovém prostředí naprostý nováček. A v duchu možná trochu tápete, co vlastně je nutné splnit, než se poprvé pokusím odpálit golfový míček? Na co se máte zeptat, až zavoláte na recepci...

všechny zajímavosti

Víte, že

Tlustý grip

Nedílnou součástí golfové hole je grip (držadlo). Jak ale vybrat ten správný, ten, který ti padne přesně do ruky? Není grip jako grip. Hráčům s delšími prsty se doporučuje o něco tlustší grip než je standardní tloušťka. Hráčům s kratšími prsty by si zase měl o něco lépe vyhovovat tenčí grip. Pokud uvažuješ jen o mírně tlustším gripu, kontaktuj odborníka, který ti grip podlepí páskami. V každém případě si nejprve tloušťku gripu osahej a vyzkoušej s holí několik ran, než si nový grip koupíš. Pár let jsou v trendu mimořádně tlusté gripy pro putter. Pokud...

číst další

Hřiště

Navštivte jedno z 117 hřišť

Navštivte jedno
z 117 hřišť

Zde nalezneš golfová hřitě zapojená do Bav se golfem...

všechna hřiště
© Bav se golfem 2024

 

Zadej lokalitu

 

Po zadání tvé lokality ti zobrazíme nabídku nejbližších golfových hrišť. Najdi si svůj balíček a začni hrát golf!

Loading...

Pokračujte zde